Dataluola

Tervetuloa Dataluolaan!
Rekisteröidy ilmaiseksi, niin pääset kirjoittamaan omia viestiketjuja, viestejä, profiiliviestejä ja muita julkaisuja. Dataluolan sivuilta löytyy myös chat!

Domainvarkaat - Ilmainen .EU-verkkotunnus + webhotelli

Kasper

Ylläpitäjä
Henkilökunta
Ylläpitäjä
#1
Pelasta nimesi domainvarkailta
Ilmainen .EU-verkkotunnus + kotisivut jokaiselle suomalaiselle!

Tiesitkö, että suomalaisten nimiä varastetaan Internetissä enemmän ja enemmän?

Erityisesti ulkomaalaiset tahot ovat viimeaikoina rekisteröineet lisääntyvästi suomalaisten nimistä koostuvia verkko-osoitteita. Rekisteröinnin jälkeen osoitteita on laitettu myyntiin erilaisiin verkkotunnuskauppoihin.

Tämä toiminta rajoittaa Internetin vapautta, sillä halutessaan suomalaiset eivät välttämättä pysty rakentamaan itselleen kotisivua, blogia tai sukusivustoa yhtä helposti, sillä ensin heidän tulisi ostaadomainvarkaan varaama verkko-osoite parin tuhannen euron hintaan, mikä verkko-osoitteista yleensä pyydetään.
Tähän mennessä toiminta on rajoittunut yleisiin etu- ja sukunimiyhdistelmiin, mutta tulevaisuudessa tilanne voi olla vakavampi.

Ainoa tapa suojautua domainvarkauksilta on itse varata nimestään koostuva verkkotunnus etukäteen.

Domainvarkaat-kampanja kehottaa suomalaisia suojaamaan nimensä Internetissä ja auttaa siinä tarjoamalla jokaiselle suomalaiselle ilmaisen .EU-verkkotunnuksen. Siihen lisäksi kampanja tarjoaa ilmaisen webhotellin, jotta osoitteeseen pääsee heti rakentamaan omat kotisivut, jos niin haluaa.

Osallistu ja pelasta nimesi täältä ilmaiseksi

Dataluola on yksi Domainvarkaat-kampanjan sponsoreista.
 
Viimeksi muokattu: