Dataluola

Tervetuloa Dataluolaan!
Rekisteröidy ilmaiseksi, niin pääset kirjoittamaan omia viestiketjuja, viestejä, profiiliviestejä ja muita julkaisuja. Dataluolan sivuilta löytyy myös chat!

BB-koodit

• [B], [I], [U], [S] - bold, Kursiivi, Alleviivaus, Struck-through

Applies basic formatting to the wrapped text.
    Esimerkki:
    This is [B]bold[/B] text.
    This is [I]italic[/I] text.
    This is [U]underlined[/U] text.
    This is [S]struck-through[/S] text.
    Tulos:
    This is bold text.

This is italic text.

This is underlined text.

This is struck-through text.
  • [COLOR=color], [FONT=name], [SIZE=size] - Tekstin väri, Font, Koko

Applies advanced formatting to the wrapped text.
    Esimerkki:
    This is [COLOR=red]red[/COLOR] and [COLOR=#0000cc]blue[/COLOR] text.
    This is [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] text.
    This is [SIZE=1]small[/SIZE] and [SIZE=8]big[/SIZE] text.
    Tulos:
    This is red and blue text.

This is Courier New text.

This is small and big text.
  • [URL], [EMAIL] - Linkkien luominen

Luo valitusta tekstistä linkin osoitteeseen tai sähköpostiin
    Esimerkki:
    [URL]http://www.esimerkki.com[/URL]
    [EMAIL]esimerkki@esimerkki.com[/EMAIL]
    Tulos:
  • [URL=linkki], [EMAIL=sähköposti] - Linkkien luominen (laajempi)

Linkittää tekstin tietyyn nettisivuun tai sähköpostiosoitteeseen.
    Esimerkki:
    [URL=http://www.esimerkki.com]Mene sivullle esimerkki.com[/URL]
    [EMAIL=esimerkki@esimerkki.com]Lähetä sähköpostia[/EMAIL]
    Tulos:
  • [USER=ID] - Jäseneen linkin luominen

Luo linkin käyttäjän profiiliin. Tämä tavallisesti lisätään automaattisesti tagejä luodessa, esim @jäsen.
    Esimerkki:
    [USER=1]Käyttäjänimi[/USER] tai @jäsen
    Tulos:
    Käyttäjänimi tai @jäsen
  • [IMG] - kuva

Näyttää kuvan, joka näyttää tekstin URL:änä.
    Esimerkki:
    [IMG]/resources/img/web-valk.png[/IMG]
    Tulos:
  • [MEDIA=sivusto] - Upotettu media

Upottaa mediaa hyväksytyiltä sivuilta sinun viestiisi. On suositeltavaa, että käytät media-nappia edotorin työkalupalkista.
    Hyväksytyt sivustot: Apple Music, Dailymotion, Facebook, Flickr, Giphy, Imgur, Instagram, Liveleak, Metacafe, Pinterest, Reddit, SoundCloud, Spotify, Tumblr, Twitch, Twitter, Vimeo, YouTube
    Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]oHg5SJYRHA0[/MEDIA]
    Tulos:
    Upotettu youtube-soitin näkyisi tässä.
  • [LIST] - Listat

Näyttää listan luettelomerkeillä tai numeroilla.
    Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Luettelomerkki 1
    [*]Luettelomerkki 2
    [*]Luettelomerkki 3
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Numerointi 1
    [*]Numerointi 2
    [*]Numerointi 3
    [/LIST]
    Tulos:
    • Luettelomerkki 1
    • Luettelomerkki 2
    • Luettelomerkki 3
    1. Numerointi 1
    2. Numerointi 2
    3. Numerointi 3
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT], [JUSTIFY] - Text alignment

Muuttaa tekstin tasauksen
    Esimerkki:
    [LEFT]Left-aligned[/LEFT]
    [CENTER]Center-aligned[/CENTER]
    [RIGHT]Right-aligned[/RIGHT]
    [JUSTIFY]This is a justified text block with a long content to demonstrate the justification.[/JUSTIFY]
    Tulos:
    Left-aligned​
    Center-aligned​
    Right-aligned​
    This is a justified text block with a long content to demonstrate the justification.
  • [QUOTE] - Lainattu teksti

Näyttää tekstin, joka on lainattu toisesta lähteestä. Sinä voit myös laittaa lähteen nimen.
    Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=korho]Ohjelmointi on elämä[/QUOTE]
    Tulos:
    Lainattu teksti
    korho sanoi:
    Ohjelmointi on elämä
  • [SPOILER] - Teksti sisältää spoilereita

Piilottaa tekstin, joka voi sisältää spoilereita, jotta lukijan pitää painaa siitä nähdäkseen sen. Tällä voi myös piilottaa sisältöä, joka veisi sivulta tilaa liikaa, esim latauslinkkejä tai suuria kuvia.
    Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen spoileri[/SPOILER]
    [SPOILER=Suuri juonikäänne]Leppäkerttu nousi lentoon[/SPOILER]
    Tulos:
    Yksinkertainen spoileri
    Leppäkerttu nousi lentoon
  • [CODE] - Ohjelmointikoodien esimerkit

Näyttää tekstin yhdessä useammista ohjelmointikielistä, korostaa syntaksin silloin kuin mahdollista.
    Esimerkki:
    Yleinen koodi:
    [CODE]Yleinen
    koodi[/CODE]

Rikas koodi:
    [CODE=rich][COLOR=red]rikas[/COLOR]
    koodi[/CODE]

PHP-koodi:
    [CODE=php]echo $hei . ' maailma';[/CODE]

JavaScript-koodi:
    [CODE=js]var hei = 'maailma';[/CODE]
    Tulos:
    Yleinen koodi:
    Koodi:
    Yleinen
    koodi
    Rikas koodi:
    Koodi:
    rikas
    koodi
    PHP-koodi:
    PHP:
    echo $hei . ' maailma';
    JavaScript-koodi:
    Koodi:
    var hei = 'maailma';
  • [ICODE] - Rivin sisällä ohjelmointitekstin näyttäminen

Antaa sinun näyttää rivin sisällä koodia normaalina kommenttina. Syntaksia ei värjätä
    Esimerkki:
    Rivin sisällä-koodi [ICODE]on miellyttävä tapa[/ICODE] näyttää koodia rivin sisällä.
    Tulos:
    Rivin sisällä-koodi on miellyttävä tapa näyttää koodia rivin sisällä.
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Vaihtaa tekstin sisennystä. Nitä voidaan laittaa sisäkkäin, jotta saataisiin leveämpiä sisennyksiä.
    Esimerkki:
    Tavallinen teksti
    [INDENT]Sisennetty teksti
    [INDENT]Enemmän sisennetty teksti[/INDENT]
    [/INDENT]
    Tulos:
    Tavallinen teksti
    Sisennetty teksti
    Enemmän sisennetty teksti​
  • [PLAIN] - Paljas teksti

Poistaa BB-koodin käytön tekstistä.
    Esimerkki:
    [PLAIN]Tämä ei ole [B]lihavoitu[/B] teksti.[/PLAIN]
    Tulos:
    Tämä ei ole [B]lihavoitu[/B] teksti.
  • [ATTACH] - Liitteen lisääminen

Lisää liitteen määritellylle pisteelle. Jos liite on kuva, pikkukuva (thumbnail) tai täysi kokoinen versio se tullaan lisäämään. Tämä tullaan yleisesti lisäämään klikkaamalla tarkoituksenmukaista nappia.
    Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Tulos:
    The contents of the attachments would appear here.